>Joachim Knop - operaskuespiller - bariton<

Joachim Knop - operaskuespiller - bariton

Den danske bariton, Joachim Knop har med sin karismatiske udstråling og sit store skuespiltalent, formået at slå sit navn fast i alle kroge af Danmark . Han favner både operafagets store roller inden for klassisk musik og musicalgenren og han er desuden en fremragende skuespiller.

Joachim Knop afsluttede sin uddannelse som operasanger i år 2000 på Operaakademeiet i København, men det blev hurtig klart at hans talent kunne bruges i mange forskellige sammenhænge. Allerede i 1991 debuterede han i sin første spillefilm – DRENGENE FRA SKT PETRI og siden da er det blevet til ikke mindre end 18 film hvor af rollerne i MIN SØSTERS BØRN og ANJA OG VIKTOR er blandt de allermest populære.

I 2002 medvirkede Joachim i musicalen ASKEPOP i Glassalen/ Tivoli som efterfølgende blev indspillet som film i 2003. Og i 2010 slog Joachim endnu engang sit navn fast som musicalsanger i ELSK MIG I NAT som i øvrigt har repremiere i sæsonen 12/13.

Som operasanger har Joachim ligeledes slået sit navn fast og har gennem årene bl.a. kunne opleves som Ping/TURANDOT på Malmö Opera, Schaunard /LA BOHÊME på Den Jyske Opera, Don Giovanni/DON GIOVANNI på Den Fynske Opera, Il Barbiere/IL BARBIERE DI SIVIGLIA på Århus Sommeropera og Papageno/DIE ZAUBERFLÖTE på Den ny Opera i Esbjerg.

I sæsonen 12/13 kan Joachim bl.a. opleves i Fakiren fra Bilbao / Folketeatret  Tryllefløjten / Den Ny Opera, Elsk mig i Nat / Aarhus Musikhus, samt i en nyskreven opera på Takkelloftet.

 

 

 

 

 Til forsiden