Fjerboasangerinder - bakkeviser

De danske øer er andet end frugtplantager: I knap fire år har tre af øens kvinder været leveringsdygtige som bakkesangerinder i fest, farver og flagrende arme tilsat vovede munterheder i passende mængder.

Det hele startede for tre et halvt år siden med en opringning. Det var indehaveren af Caféen, der skulle fejre 60 års fødselsdag og i den forbindelse gerne ville have Merete til at optræde som bakkesangerinde.

Skønne sangsild i jomfruburet
Hun vidste ikke rigtig, om det var sagen. Så hun ringede til veninden som til gengæld ingen betænkeligheder havde: ”Vi skal da helt klart være bakkesangerinder! Og vi skal have en med på harmonika”, lød den spontane reaktion i den anden ende af røret. Med musiklæreren til at slå de glade toner i Bakkeviserne an var ensemblet komplet.

Det tager altid kegler, når familiens pæne onkel får sin nydelige hårpragt grundigt uglet. Og den lille manøvre afstedkommer næsten altid, at hans kone finder en kam frem og begynder at rede hans frisure på plads, griner en af sangerinderne. Vi møder syngepigerne i deres ”jomfrubur”, hvor de altid klæder om, inden de sætter sig ud i bilen og drager af sted for at sprede fest og glæde som bakkesangerinder.

Et liv med kontraster
Det er pigerne selv, der syr de overdådige kjoler, som har været på langfart i hele det østlige Danmark. Syngeriet er ”et godt tilskud til hverdagen”.

– Jeg plejer at sige, at der gemmer sig en bakkesangerinde i enhver kvinde. Og hun er ret sjov at leve ud.

For de tre bakkesangerinder er deres festlige, musikalske udfoldelser dog glasuren på toppen af kagen.

Der er løbet mange svedperler i kavalergangen siden den aften. For hver gang vi er ude på et job, er der altid en til stede, der snart skal holde fest … Mund til mund-metoden har virket lige siden den første optræden, det var først i 2008 vi begyndte at få presseomtale.

Repertoire, stil og kostumer er der udviklet på siden den gang i caféen, men humøret og energien er den samme.

Vores motto er, at vi bliver ved som gruppe, så længe det er sjovt. (og det er det). Bakkesangene er vores frække frikvarter, og vi elsker at lege.

Vores dejlige og dygtige harmonikaspiller, ville gerne træde tilbage for at bruge mere tid sammen med familien.

Hvad gør man så?
Vi var så heldige at Børge havde rigtig meget lyst til at være med, så nu er vi så privilegerede også at have en spillemand.

Turene på landevejene er ikke blevet mindre muntre. Børge faldt legende let ind i jargonen, og Bakkesangerinderne kører nu igen derudaf for fuldt blus.

DET ER GANSKE VIST!

Bakkesangerinderne holder op!

Efter syv gode år på landevejene og i forsamlingshusene til fødselsdagene, jubilæerne, bryllupperne, julefrokosterne, konfirmationerne, markederne, sommerfesterne, høstfesterne og alle de andre fester, er boaerne nu så slidte, at vi har valgt at kaste dem i ringen, mens legen stadig er god.

Vores allersidste tur i det store skrud bliver 27. maj, 2012, til pinseoptoget. Du kan altså stadig nå en skæg aften i selskab med Æbler og pærer og det, der er værre, Gertrude, Kaj, Klaus Jørgen, den ensomme lille muse, Tante Anna og alle de andre, bare du holder festen inden da!

TAK til alle jer, der grinede, græd og sang med!

Og hvis I tror, I havde det allersjovest, så tager I fejl … For det havde vi

Mange læbestiftkys fra Lene, Merete … og et lille harmonikatrut fra Børge!

Respons fra en håndfuld kunder:

I var med til at lave en fest ud af vores lørdag aften! – og den gode stemning I fik banket i vejret holdt helt til kl. 3 om natten.

Mange tak for en ualmindelig vellykket optræden! Det gjorde stor lykke hos alle både dem på -2 og +80. Alle morede sig og har rost jer meget - venligst giv det videre. Håber I kom godt hjem, og at vi måske ses igen!

Kære Bakkesangerinder. Jeres dejlige sange, gode humør og festlige påklædning var med til at gøre vores jubilæum til en festlig aften, som alle vil mindes i lang tid fremover. Tusind tak til jer alle tre. Der er flere, der allerede har forespurgt på jeres show …

Nu ved vi, at der findes tre skønne kvinder, som kan der deres underholdningskram – ja, vi havde jo godt hørt om jer før, men nu har vi jo selv oplevet det!

Hørt fra ’kulissen’:

Tror du, de er ægte, de der bryster?

Er der nogen, der har en kam? - og en kleenex?

Nej, helt ærligt, tænk, at du kunne synge med!

Kommentarer
Benny siger:

Jeg må sige at i er pragfulde og i synger godt og jeg kan godt lide at i tager ud at synge. Det er lige som min far gjorde for mange år tilbage og det var hyggeligt og i føre den tradition vider så det ikke går i glemme bogen skønt

Glæder mig til at se jeres PRISLISTE hvad det koster for at få jer her op i det nordlige

Men bliv ved med det og jeg vil sige mange og store HELD og LYKKE med fremtiden

Kærlig Hilsen Benny

Merete Bakkesangerinde siger:
Kære Benny!

Hvor er det dejligt at høre!
Vores 2010-pris er 5000 kr. Men som altid har vi en særpris for private fester på 3000 kr. Hertil kommer selvfølgelig kørsel. Og så har vi den helt særlige særpris på 2000 kr. hvis du holder din fest på øen!
Mange hilsener
- Og håber, vi ses - i det nordjyske eller et andet sted derude …

Musiker Jørgen Rasmussen siger:

Hej med jer Bakkesangerinder!

Jeg havde den udsøgte fornøjelse at opleve jer ved Fyns Stifts Handelserejsende’s fondsfest på restaurant Næsby Hoved Skov i Odense i november 2009, hvor jeg selv leverede musik under spisningen og senere til dansen.

Jeg må indrømme - bortset fra at jeg måtte flygte for ikke at få hele frisuren spoleret - at jeg var rimelig betaget at jeres show og den professionalisme hvormed det blev fremført. Flot sang og slot show - ganske enkelt en blændende performance.

Da jeg som musiker ofte bliver spurgt om jeg kender nogle, som kan levere et festligt indslag i forbindelse med en fest, har jeg tilladt mig at anbefale jer sammen med en to tre andre navne.

Jeg håber derfor at vi pludselig mødes igen ved én eller anden begivenhed på ét eller andet sted på ét eller andet tidspunkt.

Mange hilsener

Jørgen Rasmussen

PS: Vil I ikke nok frede min frisure næsten gang vi mødes????

Kære Bakkesangerinder og ikke mindst til spillemanden!

Tak fordi vi kunne lokke jer til Møn i påsken, for at spille med min mors runde fødselsdag.
Det var en fantastisk oplevelse og mange af gæsterne var yderst positive over at være en del af oplevelsen og den munter optræden. I gav den godt nok gas.
Tak for det.
Det blev en fest som trak langt ind i natte timerne og folk var i godt humør - endnu mere efter at i forlod selskabet!

Kærlig hilsen

Lone & Henning siger:

Fedt fedt fedt fedt fedt, super fed oplevelse, i var bare go’e, I løftede den ellers så gode stemning, med flere trin, helt super, hvor vi dog grinte.
Kanon stemning
Vi håber at din ’stemmetusse’ har forladt dig.
Kærlig hilsen
Lone & Henning

Ebbe Olsen siger:

Har været til Elisabeths 75års fødselsdag på Landsbyen og vil lige rose jer Bakkesangerinder og sige at det var alletiders indslag alle var glade for jeres optræden og nej jeg blev ikke BANGE Vi vil anbefale jer til andre der har brug for et festligt indslag.
Kærlig hilsen fra Ebbe og Marianne og barnebarn Laura

Har lige oplevet jer på Møllecentret i Nakskov, hold da op min veninde og jeg grinede hele vejen hjem så tårerne trillede ned af kinderne, sikke et festfyrværkeri I er. Håber at komme til at opleve jer en anden gang.
Kh.
Merete