Barokklassisk solister

De engelske Baroque solister grundlagt i 1978 af Sir John Eliot Gardiner, har længe været etableret som en af ​​verdens førende periode instrument orkestre. Gennem hele deres repertoire, der spænder fra Monteverdi til Mozart og Haydn, de er lige så hjemme i kammeret, symfonisk og opera repertoire og den karakteristiske lyd af deres varme og skarp spiller er øjeblikkeligt genkendelig.

De engelske Baroque Solister jævnligt involveret i projekter sammen med Monteverdi Choir, med hvem de berømte deltog i banebrydende Bach Cantata Pilgrimage i 2000, der udfører alle Bachs hellige kantater i hele Europa. For nylig har de slået sig sammen igen i en "Bach Marathon" arrangement på Royal Albert Hall (2013), og samarbejdet om optagelser og ture i Bach Motets (2011) og Ascension Kantater (2012), som begge nåede nr 1 i UK klassiske diagrammer.

Ensemblet har optrådt på mange af verdens mest prestigefyldte steder, herunder La Scala i Milano, Concertgebouw i Amsterdam og Sydney Operahus. I løbet af 1990'erne udførte de Mozarts syv modne operaer og indspillede alle Mozarts modne symfonier og hans komplette klaverkoncert cyklus. Deres seneste indspilning af Bachs Messe i B Minor blev frigivet af Monteverdi ensemblets eget pladeselskab, Soli Deo Gloria, nåede ikke 3 i de britiske klassiske hitlister.

De seneste forestillinger i 2015 med Monteverdi Choir har inkluderet touring Bachs Messe i B Minor, Monteverdis L'Orfeo på Royal Albert Hall, Gluck s Orphée et Eurydice på Royal Opera House.

De engelske Baroque Solister er under protektion af HKH Prinsen af ​​Wales